ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ (1ου Διμήνου/2024)

Καλείσθε να προσέλθετε στην, «δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη», 1η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής, σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 67Α του Ν. 3852/2010, όπως προστέθηκε με το άρθρο 7 του Ν. 5056/2023 και την υπ’ αριθμ. 98/8182/26.01.2024 (ΑΔΑ: 9ΝΚ846ΜΤΛ6-Π6Λ)εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, στο Βουργαρέλι Άρτας, την26η του μηνός Φεβρουαρίου έτους 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14.00 μ.μ.

Σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις, εκτός από τη συνεδρίαση η οποία πραγματοποιείται υποχρεωτικά τουλάχιστον μία φορά τον μήνα με αντικείμενο τις τρέχουσες υποθέσεις του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο συγκαλείται υποχρεωτικά κάθε δύο (2) μήνες, σε ειδική δημόσια συνεδρίαση, κατά την οποία η Δημοτική Αρχή λογοδοτεί για το έργο και τη δράση της.

Παρακαλούμε όπως καταθέσετε (εγγράφως ή ηλεκτρονικά στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, τα θέματα προς συζήτηση, έως τρεις (3) ημέρες πριν τη συνεδρίαση και συγκεκριμένα, έως την Παρασκευή 23.02.2024 & ώρα 12.00 μ.μ.

Επιπλέον σας γνωρίζουμε ότι:

Κάθε δημοτικός σύμβουλος μπορεί να θέσει έως ένα (1) θέμα. Εφόσον έχουν υποβληθεί συνολικά πάνω από δέκα (10) θέματα, διενεργείται δημόσια κλήρωση από το προεδρείο για τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν και τα οποία εγγράφονται στην ημερήσια διάταξη.

Στην ημερήσια διάταξη, εγγράφονται έως τρία (3) θέματα, που προτείνονται από συμβούλους της πλειοψηφίας.

Επιπλέον των ανωτέρω δέκα (10) θεμάτων, έως δύο (2) θέματα μπορούν να συζητούνται εφόσον τα έχουν θέσει οι πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων. Αν έχουν υποβληθεί πάνω από δύο (2) θέματα από τους προέδρους δημοτικών κοινοτήτων, τότε διενεργείται κλήρωση.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

 

ΣΤΑΜΟΥΛΗ – ΤΡΟΜΠΟΥΚΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗ