Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 17ος "Άθλος Τζουμέρκων του 2018!

Ο Άθλος Τζουμέρκων mountain running, έγινε για δέκατη έβδομη  χρονιά  στον ομώνυμο ορεινό όγκο, στα Τζουμέρκα, την Κυριακή 22 Απριλίου 2018.

Οι αγώνες έγιναν υπό την αιγίδα του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.
Αφετηρία και τερματισμός των αγώνων  ήταν  το Κέντρο Άθλησης  και Αναψυχής (T.A.C.), δίπλα στο γυμνάσιο/λύκειο, στο χωριό  Άγναντα Άρτας.

Στην εκκίνηση το πρωί της Κυριακής και με σύμμαχο τον καιρό, βρέθηκαν συνολικά  148 αθλητές από πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Οι αθλητές που συμμετείχαν είχαν την επιλογή να κάνουν μια από τις τρεις διαδρομές:
Την διαδρομή  T.U.M.A.R  (Tzoumerka Ultra Marathon Adventure Race) 50 km με 2890 συνολική υψομετρική, την διαδρομή  T.H.M.A.R   (Tzoumerka Half Marathon Adventure Race) 25km με 1280 συνολική υψομετρική ή την διαδρομή  T.M.S.R ( Tzoumerka Mountain Speed Race) 10 km με 510 συνολική υψομετρική.

Στη διαδρομή των 50 Km, μια από τις πιο σκληρές διαδρομές στην Ελλάδα, οι αθλητές καλούνταν να περάσουν από όλα τα τερέν που μπορεί κάποιος δρομέας να συναντήσει σε βουνό, καθώς διέσχιζαν ορμητικούς χείμαρρους, χιονούρες, σάρες, όμορφα δάση με μαλακό χορταράκι.
Πρώτος πέρασε για την διαδρομή των 50 Km την γραμμή του τερματισμού ο Θοδωρής Ζήσης με χρόνο 6:15:49.
Η μοναδική γυναίκα που συμμετείχε στον πολύ δύσκολο αυτό αγώνα ήταν η Στυλιανή Λάσκου που τερμάτισε με χρόνο 10:59:53.
Τεχνική επίσης ήταν η διαδρομή  των 25 Km, πολύ πιο προσιτή όμως για δρομείς που ασχολούνται με το ορεινό τρέξιμο, με όμορφα περάσματα από μοναδικό δάσος, βραχώδη διάσελα, αλλά και απαλό χορτάρι.
Σε αυτή την διαδρομή  πρώτος τερμάτισε ο Δημήτρης Ανδρούτσος με χρόνο 2:46:19, ενώ στις γυναίκες τερμάτισε στην πρώτη θέση η Υπαπαντή Σούνδια με χρόνο 3:32:02.
Η  διαδρομή των 10 Km ήταν στο μεγαλύτερο μέρος της χωματόδρομοι μέσα σε όμορφα δάση, στην οποία μπορούσε και ένας αρχάριος δρομέας να συμμετάσχει.
Σε αυτή την απόσταση  πρώτος τερμάτισε ο Ηλίας Λαμπρούσης με χρόνο 0:57:21, ενώ στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Δήμητρα Τζαλοκώστα με χρόνο 1:03:59.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους αθλητές που για μια ακόμη χρονιά υποστήριξαν τον όμορφο αυτό αγώνα.
Στον τερματισμό δόθηκε σε όλους τους συμμετέχοντες το αναμνηστικό finisher μπλουζάκι, αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής και ένα πλούσιο πιάτο με παραδοσιακές πίτες της περιοχής μας.

Στις απονομές των αθλητών παρευρέθησαν οι: αντιδήμαρχος Κ. Τζουμέρκων κ. Αντωνάκη Παναγιώτα, ο Αντιδήμαρχος Κ. Τζουμέρκων κ. Καρύδης Βασίλειος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Κεντρικών Τζουμέρκων κ.Χαχούλης Φώτιος και ο Δ. Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Στάμος Γεώργιος, τους οποίους και ευχαριστούμε.

Ευχαριστούμε θερμά την ειδική διασωστική ομάδα πολλαπλών αποστολών ΕΔΟΠΑ ΛΕΚ, που ασφάλισε πολλά σημεία της διαδρομής, τους εθελοντές κριτές της δημοτικής ομάδας αντιμετώπισης καταστροφών του δήμου Αρταίων Δ.Ο.Α.Κ., που στελέχωσαν τις θέσεις ελέγχου.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

 http://www.tac.com.gr/       http://www.odlo-lasportiva , Fifth Element adventure store
 http://www.vikoswater.gr/,  Sportifs.gr , κατάστημαmountains GerontasQNT

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
http://www.advendure.com/,   http://www.runningnews.gr/

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

http://www.mountain-sports.gr/


Για την επόμενη χρονιά ο αγώνας θα γίνει στις 21 Απριλίου 2019.

Πολυμέσα

{gr/remote}http://www.mountain-sports.gr/{/gr/remote} http://www.mountain-sports.gr/