Αθλητικές Εκδηλώσεις

TZOUMERKA BIKE MARATHON

Ο αγώνας Tzoumerka Bike Marathon, διοργανώνεται από το Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ορεινή Σύγκλιση (ΚΕΔΡΟΣ) και τη συνδρομή Δήμων και φορέων της περιοχής.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να καθιερώσουν μια αθλητική εκδήλωση διεθνούς βεληνεκούς, σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας, στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων. Εκτός από τον κεντρικό μαραθώνιο αγώνα διοργανώνονται και άλλοι μικρότεροι αγώνες, ποδηλατικοί ή μη.

Παράλληλα με τους αγώνες θα γίνονται και άλλες δράσεις όπως, μουσικές εκδηλώσεις, εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, προβολή τοπικών προϊόντων, κ.ά.

Οι αγώνες είναι ΟΡΕN και μπορούν να συμμετάσχουν αθλητές και αθλήτριες επαγγελματίες ή ερασιτέχνες.

Ιστότοπος: http://www.tzoumerkabike.gr/

 

 

ΑΘΛΟΣ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ

Στο ορεινό συγκρότημα των Τζουμέρκων Άρτας, στα καταπράσινα χωριά της περιοχής, πραγματοποιείται επί σειρά ετών, ένας συναρπαστικός αγώνας περιπέτειας, με την ονομασία ΑΘΛΟΣ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ.

Είναι διήμερος αγώνας, που διοργανώνεται συνήθως τέλη Απριλίου  - αρχές Μαΐου και περιλαμβάνει ορεινή ποδηλασία (MTB), ορεινό τρέξιμο και κατάβαση ποταμού με φουσκωτές βάρκες (Rafting).

Ιστότοπος: http://www.mountain-sports.gr/

 

 

ΑΘΑΜΑΝΕΙΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Το 2ο Σάββατο του Αυγούστου έχει καθιερωθεί αγώνας δρόμου με εκκίνηση το Αθαμάνιο και τερματισμό το Τετράκωμο [και αντίστροφα].Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής εκτείνεται σε δάσος από έλατα, καρυδιές και καστανιές και πραγματοποιείται υπό άριστες κλιματικές συνθήκες για την εποχή, διευκολύνοντας την προσπάθεια των αθλητών. Σημειώνεται ότι η διαδρομή είναι ασφαλτοστρωμένη, σε όλο το μήκος της.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΘΑΜΑΝΕΙΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Η Αθαμάνιος διαδρομή είναι ένα αθλητικό γεγονός, το οποίο λαμβάνει χώρα κάθε Αύγουστο από το Αθαμάνιο στο Τετράκωμο.