Πραγματοποιήθηκε την 28η Αυγούστου 2017 η συνεδρίαση του ΔΣ του Δικτύου Δήμων Περιοχής Πίνδου

Την Δευτέρα 28η Αυγούστου 2017 και ώρα 12:00 μ.μ. συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΜΚΕ «ΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΙΝΔΟΥ». Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε  στο χώρο του δημοτικού σχολείου της Τ.Κ. Αργιθέας του δήμου Αργιθέας.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Αργιθέας κ. Λάμπρος Τσιβόλας (προσωρινός πρόεδρος), Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Μαρίνος Γαρνέλης (προσωρινός αντιπρόεδρος), Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας (εκτελεστικός σύμβουλος), Μουζακίου κ. Γεώργιος Κωτσός,  Καλαμπάκας κ. Χρήστος Σινάνης, Λίμνης Πλαστήρα κ. Τσιαντής Δημήτριος, Αμφιλοχίας κ. Νικόλαος Χούτας (αντιδήμαρχος), ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδος κ. Βασίλειος Τσιτσιρίγκος, του ΚΕΝΑΚΑΠ κ. Βάϊος Κουτής και του ΚΔιΒΜ2 «ΣΤΑΓΩΝ» κ. Χρήστος Γκρέκος.

Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκε και αποφασίσθηκε  η κατάθεση του μετοχικού κεφαλαίου από τους εταίρους ώστε ο φορέας να ξεκινήσει άμεσα τη λειτουργία του. Στη συνέχεια εγκρίθηκαν οι κανονισμοί λειτουργίας και διαχείρισης του φορέα, στους οποίους θα στηριχθεί η λειτουργία του.

Ακολούθως συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν λειτουργικά θέματα, όπως η λογιστική υποστήριξη της και η δημιουργία ιστοσελίδας , στοιχεία απαραίτητα για την ενημέρωση όλων των συμμετεχόντων .

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποδέχθηκε την πρόταση του Εργαστηρίου Αγροτικού Χώρου, του τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για τη δημιουργία Κέντρου Συντονισμού υποστήριξης των παραγωγικών συστημάτων των Περιοχών Υψηλής Φυσικής Αξίας (ΥΦΑ) της Πίνδου.

Επίσης αποφασίσθηκε η διερεύνηση συμμετοχής του φορέα σε διατοπικές δράσεις των προγραμμάτων LEADER, που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασής του.

Τέλος αποφασίσθηκε η συμμετοχή του Δικτύου στο συνέδριο για τους ορεινούς όγκους, που διοργανώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου στην Κόνιτσα.

Ακολούθησε στους παρευρισκομένους φιλοξενία από τον δήμο Αργιθέας.