Για την αποκατάσταση της αλήθειας για την εκδήλωση του Χρήστου Φωτίου

Επειδή πολλά γράφονται και λέγονται και για να λήξει το όλο θέμα, ο κόσμος πρέπει να μάθει για την εκδήλωση στη μνήμη του αείμνηστου Χ. Φωτίου. Κατόπιν πολύ έντονων παρακλήσεων του Συλλόγου «Αθάμας» προς το Δήμο Κ. Τζουμέρκων, ο Δήμαρχος προέβει στις παρακάτω ενέργειες:

1)      Παραχώρησε στο Σύλλογο «Αθάμας» την κεντρική πλατεία Αθαμανίου για τη διενέργεια των εκδηλώσεων

2)      Διέθεσε φορτηγό του Δήμου μαζί με το ανάλογο προσωπικό (οδηγό κι εργάτες) προκειμένου να μεταφερθούν από τη Μεσούντα και να επιστραφούν 1200 τραπεζοκαθίσματα για τις ανάγκες της εκδήλωσης

3)      Διέθεσε στο Σύλλογο το ποσό των 1.000 ευρώ για την εν λόγω εκδήλωση για να τα χρησιμοποιήσει όπως νομίζει.

4)      Εκτός των 1.000 ευρώ και η Περιφέρεια Ηπείρου χρηματοδότησε την εκδήλωση με άλλα 1.000 ευρώ

Είναι βέβαιο ότι χωρίς τις παραπάνω βοήθειες η εκδήλωση δεν θα μπορούσε να γίνει ή τουλάχιστον δεν θα είχε την επιτυχία  που είχε. Επειδή ως γνωστό όλοι οι καλλιτέχνες αφιλοκερδώς προσέφεραν τις υπηρεσίες τους είναι βέβαιο ότι από την όλη εκδήλωση ο Σύλλογος «Αθάμας» είχε οικονομικό όφελος, πράγμα που ουδείς δύναται να αμφισβητήσει. Εμείς ως Δήμος και η Περιφέρεια ότι κάναμε το κάναμε ως φόρο τιμής για τον αείμνηστο Χρήστο Φωτίου.

Ο Δήμος δεν ήθελε ούτε ευχαριστίες, ούτε επαίνους για αυτά που προσέφερε. Νομίζουμε όμως ότι μία ρητή και λιτή αναγνώριση της προσφοράς του, εκ μέρους του «Αθάμα» θα έπρεπε να γίνει με μία φράση πάνω από το αεροπανό που αναρτήθηκε καθώς και στις αφίσες που χρησιμοποιήθηκαν. Ευχής έργο θα ήταν όλη αυτή η αποσιώπηση της τεράστιας συμβολής του Δήμου και της Περιφέρειας στην επιτυχία της εκδήλωσης να έγινε εξ αμελείας κι όχι από πρόθεση διότι στη δεύτερη περίπτωση θα επρόκειτο περί αχαριστίας με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τέλος δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τόσο ο Σύλλογος «Αθάμας» όσο και οι άλλοι Σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας λαμβάνουν κατ’ έτος μεγάλη χρηματική ενίσχυση από τον Δήμο, συνολικού ύψους 30.000 ευρώ, δηλαδή το ανώτερο ποσό που έχει δικαίωμα να διαθέσει ο Δήμος για πολιτιστικούς σκοπούς. Φυσικά δεν είναι υποχρεωμένος ο κάθε Δήμαρχος να διαθέτει τα χρήματα αυτά αλλά πολλοί Δήμαρχοι μεταξύ των οποίων και ο υπογράφων το κάνουν  με αποκλειστικά δική τους πρόθεση και επειδή αγαπούν τους δημότες τους. Σωστό λοιπόν θα ήταν να ακούν ευχαριστίες για αυτές τους τις ενέργειες και όχι να αντιμετωπίζουν τέτοιες συμπεριφορές. Αυτά προς το παρόν και ελπίζουμε στο μέλλον να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα.

Ο Δήμαρχος Κ. Τζουμέρκων

 

Μαρίνος Γαρνέλης