ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ

Στο Βουργαρέλι σήμερα, 13 Ιανουαρίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00 π.μ., το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικών Τζουμέρκων, που συνήλθε σε έκτακτη, «δια περιφοράς, συνεδρίαση» με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κεντρικών Τζουμέρκων Χρήστου Χασιάκου, έπειτα από τον πρόωρο και αδόκητο θάνατο του πρώην Δημάρχου Κεντρικών Τζουμέρκων Μαρίνου Γαρνέλη, εξέδωσε ΟΜΟΦΩΝΑ το παρακάτω ψήφισμα σε ένδειξη πένθους και απόδοσης της πρέπουσας τιμής σε έναν άνθρωπο που με όλες του τις δυνάμεις υπηρέτησε τον τόπο μας

 

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Ο Μαρίνος Γαρνέλης, γεννήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης, τον Ιούλιο του 1957. Φοίτησε στη Σχολή Υπαξιωματικών Χωροφυλακής και στη συνέχεια στη Σχολή Αξιωματικών. Σαν νέος αξιωματικός τοποθετήθηκε και υπηρέτησε, στην ακριτική Πυρσόγιαννη Ιωαννίνων.

Το 1984 τοποθετήθηκε Διοικητής στο Αστυνομικό Τμήμα Βουργαρελίου Άρτας. Το 2002 προήχθη στο βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή και τοποθετήθηκε Αστυνομικός Υποδιευθυντής Άρτας, κατόπιν τοποθετήθηκε Αστυνομικός Διευθυντής Κεφαλληνίας και Ιθάκης και το 2005 Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας. Το 2008 τοποθετήθηκε Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων, με το βαθμό του Ταξίαρχου κι ένα χρόνο μετά Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου.

Είχε υπηρετήσει ως Διοικητής σε μάχιμες μονάδες στους σχηματισμούς της αστυνομίας από τους πιο μικρούς μέχρι τους πιο μεγάλους. Είχε αποφοιτήσει από πολλές σχολές μετεκπαιδεύσεως του σώματος και έλαβε το πτυχίο της σχολής εθνικής ασφαλείας (1ος μεταπτυχιακός τίτλος) αλλά και της σχολής εθνικής αμύνης (2ος μεταπτυχιακός τίτλος).

Αποστρατεύτηκε οριστικά το 2010, εξαντλώντας όλη την ιεραρχία του σώματος της αστυνομίας, με το βαθμό του Αντιστράτηγου.

Η καριέρα του στην αστυνομία θεωρήθηκε άκρως πετυχημένη, κυρίως στην πάταξη της εγκληματικότητας και στην δίωξη των ναρκωτικών. Είχε τιμηθεί με πλήθος μεταλλίων και διακρίσεων, μεταξύ των οποίων και το Αγραφιώτικο βραβείο του «Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτας «O Σκουφάς», για τη συμβολή του στην προστασία της νεολαίας από τα ναρκωτικά, βραβείο που ποτέ άλλοτε δεν έχει απονεμηθεί σε αστυνομικό.

Διετέλεσε Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων από την 01/01/2011 έως και την 03/11/2011 και από την 01/09/2014 έως και την 31/08/2019. Από την 01/09/2019 έως σήμερα ήταν Δημοτικός Σύμβουλος (αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας).

Στη διάρκεια της πορείας του στην τοπική αυτοδιοίκηση, κινήθηκε πάντα με αίσθημα χρέους απέναντι στον άνθρωπο και την κοινωνία.

Υπήρξε ένας δυναμικός Δήμαρχος, βάζοντας τη δική του σφραγίδα στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του τόπου μας. Όλοι τον γνώριζαν και τον αποκαλούσαν πάντα με σεβασμό και οικειότητα με το μικρό του όνομα, ήταν ο «Μαρίνος» τους. Και όλοι έχουν να διηγηθούν μια ιστορία για στιγμές που έζησαν μαζί του.

Αφήνει πίσω άξιους απογόνους, τα παιδιά του, για τα οποία υπερηφανευόταν για την αριστεία τους και τα κατορθώματά τους. Και αυτά θα υπερηφανεύονται όμως ότι ο πατέρας τους υπηρέτησε με αγάπη τα «Τζουμέρκα», αγαπήθηκε και θα τιμάται από γενιές ανθρώπων ενός ολόκληρου Δήμου.

 

Για τους λόγους αυτούς,

το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικών Τζουμέρκων

 

α π ο φ α σ ί ζ ε ι   ο μ ό φ ω ν α

  • Να εκφράσει τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.
  • Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του εκ μέρους του Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων.
  • Να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα Δημοτικά Καταστήματα επί τριημέρου.
  • Να αναγνωσθεί το παρόν ψήφισμα από εκπρόσωπο του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την τέλεση της εξόδιου ακολουθίας.
  • Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη τoυ εκλιπόντος στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου.

 

«Αιωνία του η Μνήμη»