ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ

Στο Βουργαρέλι σήμερα, 18 Νοεμβρίου 2021, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 π.μ., το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικών Τζουμέρκων, που συνήλθε σε έκτακτη, «δια περιφοράς, συνεδρίαση» με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κεντρικών Τζουμέρκων Χρήστου Χασιάκου, έπειτα από τον πρόωρο και αδόκητο θάνατο του εκλεκτού μας συνδημότη Δημοσθένη Αναγνωστάκη εξέδωσε ΟΜΟΦΩΝΑ το παρακάτω ψήφισμα σε ένδειξη πένθους και απόδοσης ελάχιστου φόρου τιμής, για την επί σειρά ετών προσφορά του στον τόπο μας

 

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Ο Δημοσθένης Αναγνωστάκης γεννήθηκε το 1964 και κατάγονταν από τον Βαθύκαμπο της Τ.Κ. Κεντρικού, του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.

Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το έτος 1988 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας το έτος 1993 με το βαθμό του Ανθυποπυραγού. Αποφοίτησε το έτος 2007 από τη σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Σχολής Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Υπηρέτησε σε Υπηρεσίες της ΠΕ.ΠΥ.Δ Νοτίου Αιγαίου, της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ηπείρου και της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Στερεάς Ελλάδας. Διετέλεσε Διοικητής της ΔΙ.ΠΥ.Ν. Ιωαννίνων και της Περιφερειακής Διοίκησης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, Κλαδάρχης του Β΄ Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης του Α.Π.Σ., Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής και Επιχειρησιακός Συντονιστής με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Το 2018 προήχθη στο βαθμό του Αντιστράτηγου και έγινε υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος. Αποστρατεύθηκε ένα χρόνο αργότερα έχοντας λάβει τον τίτλο του επίτιμου Υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Υπηρέτησε το Πυροσβεστικό Σώμα με ευσυνειδησία και αφοσίωση, έχοντας πίστη στο καθήκον και υπηρετώντας πιστά την πατρίδα και την ασφάλεια των πολιτών της.

Ο δεσμός του με την περιοχή μας ήταν πάντα ισχυρός. Πάντα ήταν κοντά στον τόπο της καταγωγής του και πάντα δίπλα στους συγχωριανούς του όταν αυτοί του ζητούσαν βοήθεια.

Για τους λόγους αυτούς,

το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικών Τζουμέρκων

 

α π ο φ α σ ί ζ ε ι   ο μ ό φ ω ν α

  • Να εκφράσει τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.
  • Να τηρηθεί εvός λεπτoύ σιγή στην μvήμη τoυ εκλιπόντος στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου

 

«Αιωνία του η μνήμη»