Δηλώσεις Δημάρχου για το Πάρκο Ορεινών Δραστηριοτήτων και την εξυγίανση δημοτικών επιχειρήσεων

Σχετικά με τη δημιουργία – κατασκευή Πάρκου Ορεινών Δραστηριοτήτων στη θέση Σταυρός μεταξύ των κοινοτήτων Θεοδωριάνων και Αθαμανίου κυκλοφόρησαν πρόσφατα στο διαδίκτυο φήμες ψευδείς και εν πολλοίς συκοφαντικές για την τιμή και αξιοπρέπεια των εμπλεκόμενων στην κατασκευή του.

Εκτός του ότι οι προαναφερθέντες επιφυλάσσονται δια την άσκηση  παντός νομίμου δικαιώματός τους προκειμένου να υπερασπιστούν εαυτούς, αλλά και για να κατανοήσουν πλήρως οι κάτοικοι της περιοχής τι ακριβώς συμβαίνει, αναφέρονται τα εξής:

Το όλο έργο και ειδικά το χιονοδρομικό αποτελεί παλαιότατο πόθο των κατοίκων της περιοχής και επιτέλους ήρθε η ώρα να πραγματοποιηθεί. Πλην του Χιονοδρομικού όμως, θα δημιουργηθούν υποδομές και για άλλες δραστηριότητες όπως ιππασία, ορεινή ποδηλασία, τοίχο αναρρίχησης, ορειβατικά μονοπάτια, τοξοβολία, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς όλου του απαραίτητου εξοπλισμού. Στο σχεδιασμό περιλαμβάνεται και πίστα paintball η οποία θα εξυπηρετεί τα σχολεία που θα επισκέπτονται το Πάρκο.

Πέραν τούτων προβλέπεται η κατασκευή πολυτελούς σαλέ με δυνατότητα παροχής πρόχειρων εδεσμάτων με παράλληλη επισκευή και διατήρηση του προηγούμενου σαλέ. Η συνολική έκταση που θα καλυφθεί είναι 200 στρεμμάτων.

Ο προϋπολογισμός σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών ήταν της τάξεως των 3.000.000 ευρώ και άνω αλλά ο Δήμαρχος Κ. Τζουμέρκων δήλωσε ότι με οικονομία και προσοχή θα είναι υπεραρκετό. 

Φυσικά τα περί κόστους 100.000 ευρώ που ανεγράφησαν στο διαδίκτυο μόνο γέλια μπορούν να προκαλέσουν διότι εάν συνέβαινε αυτό, θα έπρεπε το συνολικό ποσό που θα διετίθετο για κάθε στρέμμα του έργου να ήταν μόνο 500 ευρώ, το οποίο φυσικά δεν φτάνει ούτε για την κατασκευή περιστερώνων!!!

Ας αφήσουν λοιπόν ορισμένοι καλοθελητές τις ανόητες αναρτήσεις διότι υπάρχει και το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης δια του τύπου, το οποίο είναι πάντοτε αυτόφωρο.

Με την ευκαιρία, πληροφορούμε τους φίλους δημότες μας, ότι από καιρό ο Δήμος έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες για την εξυγίανση των διαφόρων επιχειρήσεων ιδιοκτησίας του (ξενοδοχεία) με ανάθεση σε δικηγόρο, για τακτοποίηση ανεξόφλητων οφειλών και αγωγές εξώσεως ώστε να λειτουργήσουν και πάλι σε υγιή βάση για χάρη της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής μας.

Ο Δήμαρχος Κ. Τζουμέρκων

 

Μαρίνος Γαρνέλης