Σε καλό δρόμο οι εργασίες για το υπό κατασκευή μουσείο Κ. Μπαλάφα στην Κυψέλη

Άρχισε ήδη η υλοποίηση της προσωπικής υπόσχεσης του Δημάρχου Μ. Γαρνέλη στον Υπουργό Γ. Μπαλάφα σχετικά με τη δημιουργία μουσείου με τις φωτογραφίες του φωτογράφου Κ. Μπαλάφα σε αίθουσα εβρισκόμενη στο χωριό καταγωγής τους την Κυψέλη Άρτας.

Έχει ήδη στεγανοποιηθεί  η στέγη του οικήματος ενώ είχε παραγγελθεί σε τοπικό μάστορα η κατασκευή κατάλληλης δίφυλλης πόρτας. Παράλληλα έχουν ανατεθεί σε τοπικούς τεχνίτες η ανανέωση των κουφωμάτων η εσωτερική επισκευή της αίθουσας και η εν γένει ανανέωση ολόκληρου του κτιρίου. Οι εργασίες αναμένεται να τελειώσουν πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους οπότε ο αδερφός του εκλιπόντος καλλιτέχνη θα παραχωρήσει στον Δήμο, κατά την υπόσχεση του στο Δήμαρχο, σειρά έργων του προαναφερθέντος, πολλά εκ των οποίων θα εμφανίζονται για πρώτη φορά.

Τα εγκαίνια του μουσείου θα κληθεί να τελέσει ο Υπουργός Γ. Μπαλάφας παρουσία και άλλων μελών της κυβέρνησης, περιφερειαρχών, βουλευτών, Δημάρχων και λοιπών αρχών. Σημειώνεται ότι η ανευρεθείσα αίθουσα βρίσκεται ακριβώς κάτω από την κεντρική πλατεία της Κυψέλης σε χώρο περίοπτο και απόλυτα προσβάσιμο και είναι βέβαιο ότι το αισθητικό αποτέλεσμα θα δικαιώσει απολύτως τις προσδοκίες όλων