Απάντηση στα δημοσιεύματα σχετικά με την παρέμβαση στο νεκροταφείο Βουργαρελίου

Η παρέμβαση που έγινε στο νεκροταφείο Βουργαρελίου από τη σημερινή Δημοτική Αρχή έλυσε ένα τεράστιο και επείγον πρόβλημα. Η επίλυση του δεν έπαιρνε άλλη αναβολή και αν δεν γινότανε οι εργασίες που έγιναν δε θα ξέραμε που να θάψουμε τους νεκρούς μας. Όπως χαρακτηριστικά είχαμε συζητήσει με τον αιδεσιμότατο Πατέρα Ψωράκη εφημέριο Βουργαρελίου και τον Πρόεδρο της Τ.Κ Βουργαρελίου Κ. Κατσάνο χωρίς την παρέμβαση θα είμαστε αναγκασμένοι να θάβουμε τους πεθαμένους στα ρέματα και στις λαγκαδιές ή να τους «κρεμάμε στα πεύκα…!». Ας σημειωθεί ότι μία γυναίκα που πέθανε πρόσφατα, για να τη θάψουμε στον υπάρχοντα χώρο, αναγκαστήκαμε να ανοίξουμε τον τάφο με κομπρεσέρ…! Γεγονός παντελώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!

Επειδή υπήρχε κίνδυνος άμεσος από οποιαδήποτε αναβολή, ενεργήσαμε τάχιστα, τηρήσαμε ΟΛΕΣ τις νόμιμες διαδικασίες και τελικά η παρέμβαση μας ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Για την κοπή των δέντρων είχαμε τη σύμφωνη γνώμη του Δασαρχείου. Εξάλλου, πολλοί από τους κατοίκους, είχαν, στο παρελθόν, σε χρόνο «ανύποπτο» ζητήσει να κοπούν τα δέντρα γιατί με τον δυνατό αέρα υπήρχε κίνδυνος πτώσης τους και επομένως σοβαρών ατυχημάτων. Τώρα τι τους πείραξε; Αυτό που ήθελαν έγινε και παράλληλα λύθηκε με τον καταλληλότερο τρόπο το τεράστιο θέμα της ταφής των νεκρών μας.

Όσο για την περιτοίχιση που έγινε επι προηγούμενης Δημοτικής Αρχής αξίας 6.000 ευρώ, το θέμα το εξετάζουμε για να δούμε τι ακριβώς εργασίες έγιναν και πότε. Θέματα υγιεινής και άλλα συναφή δεν υπάρχουν. Πρόκειται για συνεχόμενο ενιαίο χώρο και εφόσον δεν υπάρχουν προβλήματα, δεν υπάρχουν για όλο το νεκροταφείο. Θα πρέπει επίσης να σας θυμίσουμε ότι σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν νεκροταφεία πλησίον σχολείων, οικιών κλπ. μερικοί μάλιστα χωρίζονται από αυτά με ένα απλό τοίχο. Η απόσταση μεταξύ του νεκροταφείου και του Δημοτικού σχολείου είναι 37 μέτρα ακριβώς. Το μεταξύ τους υπάρχον έδαφος είναι κατάφυτο από δέντρα και ψηλούς θάμνους. Εξάλλου η πρόσοψη και η αυλή του σχολείου είναι ΕΝΤΕΛΩΣ προς άλλη κατεύθυνση. Συνεπώς ουδέν πρόβλημα δημιουργήθηκε και όλα τα άλλα είναι «εκ του πονηρού» . 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΜΑΡΙΝΟΣ ΓΑΡΝΕΛΗΣ