Παρουσία Μητροπολίτου Καλλίνικου έγινε ο αγιασμός στα σχολεία του Βουργαρελίου

Την Δευτέρα 11/09/17, τις πρωινές ώρες χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ.κ Καλλινίκου και παρουσία του Δημάρχου Μαρίνου Γαρνέλη, της προέδρου σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ε. Καραγιάννη και του Προέδρου της Τ.Κ Βουργαρελίου Κ. Κατσάνου, τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλλίνικος και ο Δήμαρχος απηύθυναν στα παιδιά συμβουλές και ευχές. Μετά το πέρας της τελετής επισκέφτηκαν τα κτίρια του Γυμνασίου και Λυκείου Βουργαρελίου και άκουσαν τα αιτήματα των καθηγητών για επισκευή και βελτίωση τους.

Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι με την παρέμβαση του Μηχανικού της Περιφέρειας Ηπείρου Γ. Στάμου αλλά και με προσωπική του παρέμβαση στον  Περιφερειάρχη Α. Καχριμάνη πρόκειται η Περιφέρεια να εκταμιεύσει το ποσό των 74.000 ευρώ για την συντήρηση του σχολικού συγκροτήματος. Με τα χρήματα αυτά θα αρχίσουν οι εργασίες επισκευής των κτιρίων. Ας σημειωθεί ότι τα κτίρια του Γυμνασίου και Λυκείου Βουργαρελίου λειτουργούν επί 35 έτη μέχρι σήμερα και οπωσδήποτε υπάρχουν βλάβες και ζημιές οι οποίες χρήζουν άμεσης αποκατάστασης.