Ο Δρόμος του ταχυδρόμου για 4η χρονιά στα Άγναντα 26-27 Αυγούστου 2017

Στην πανέμορφη  Ήπειρο στα  Τζουμέρκα, σε μία προσπάθεια  ανάδειξης της φυσικής και περιβαλλοντικής ομορφιάς της περιοχής του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων και στην μνήμη του παππού μας και ταχυδρόμου της περιοχής Κώστα Κώστα, θα διοργανωθούν, υπό την αιγίδα του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, την Κυριακή στις 27/08/2017, λαϊκός  μαραθώνιος αγώνας 43 χιλιομέτρων με την ονομασία ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ημιμαραθώνιος αγώνας 24 χιλιομέτρων  καθώς επίσης και  μικρός αγώνας (fun race) 8 χιλιομέτρων, με εκκίνηση και τερματισμό το χωριό Άγναντα Άρτας στο Κέντρο Άθλησης και Αναψυχής (T.A.C).

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
http://www.tac.com.gr/http://www.wishbars.gr/ ,  http://www.bizart.gr/http://www.odlo-lasportivaQNThttp://www.vikoswater.gr/.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με τη δήλωση συμμετοχής ο αθλητής αποφασίζει για την συμμετοχή του και αποδέχεται τους  όρους συμμετοχής του αγώνα που αναφέρονται αναλυτικά στους ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΑΓΩΝΑ της προκήρυξης.
Οφείλει να σεβαστεί τους όρους συμμετοχής, να υπακούει στις υποδείξεις της οργανωτικής επιτροπής καθώς και των κριτών του αγώνα. Κατανοεί ότι θα κινηθεί σε ορεινό περιβάλλον και κατά τη διάρκεια του αγώνα θα είναι εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στην περιοχή τη συγκεκριμένη ημέρα.

Σάββατο 26/08/2017 
17:00 – 21:00
Άνοιγμα γραμματείας  / παραλαβή πακέτου εκκίνησης αγώνα / ενημέρωση /   μπουφές με παραδοσιακά προϊόντα

Κυριακή 27/08/2017
07:30:Άνοιγμα γραμματείας  / παραλαβή πακέτου εκκίνησης αγώνα / ενημέρωση 
08:30:  Εκκίνηση αγώνων.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 43ΚΜ

Περιγραφή Διαδρομής: Με αφετηρία το Κέντρο Άθλησης στα Άγναντα, οι δρομείς διασχίζουν τη μαγευτική δυτική πλευρά των Τζουμέρκων με νότια κατεύθυνση.
Ακολουθούν ασφάλτινη οδική διαδρομή, με ελάχιστη κίνηση, μέσα στα δάση.
Περνούν από τα χωριά και τους οικισμούς Σγάρα, Άνω Γραικικό, Κουκούλια, Γουριανά, Κάτω Γραικικό, Λεπιανά, Μικροσπηλιά, Καταρράκτη, για να τερματίσουν στο Κέντρο Άθλησης στα Άγναντα.

Διαδρομή του Αγώνα: Άγναντα – Σγάρα – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Γουριανά – Κάτω Γραικικό – Λεπιανά  -Μικροσπηλιά –  Μηλιά Καταρράκτη  –Καταρράκτης – Άγναντα.
Απόσταση: 43 χιλιόμετρα.
Συνολική υψομετρική διαφορά: 1205 μέτρα.

Επίσης  θα υπάρχουν  σταθμοί ανεφοδιασμού με όλα τα απαιτούμενα προϊόντα όπως νερό, ισοτονικό,  Cola, αλμυρά μπισκότα,  γλυκά μπισκότα 

Για περιβαλλοντολογικούς λόγους δεν θα δίνεται μπουκάλι νερού από τους σταθμούς.
Όσοι αθλητές θέλουν να έχουν μαζί τους νερό κατά την διάρκεια του αγώνα (από σταθμό σε σταθμό) θα πρέπει να έχουν μαζί τους ατομικό υδροδοχείο, το οποίο θα γεμίζεται στους σταθμούς ανεφοδιασμού.

ΗΜΙ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 24ΚΜ

Παράλληλα θα διεξαχθεί  αγώνας 24 χιλιομέτρων με αφετηρία    και  τερματισμό το χωριό Άγναντα και το Κέντρο Άθλησης.
Περιγραφή Διαδρομής: Με αφετηρία το Κέντρο Άθλησης στα  Άγναντα, οι δρομείς ακολουθούν ασφάλτινη οδική διαδρομή, με ελάχιστη κίνηση, μέσα στα δάση.
Περνούν από τα χωριά και τους οικισμούς, Σγάρα, Καταρράκτη, για να τερματίσουν στα Άγναντα στο Κέντρο Άθλησης.

Απόσταση: 24 χιλιόμετρα.
Συνολική υψομετρική διαφορά: 740 μέτρα.

Ακόμη θα υπάρχουν  σταθμοί ανεφοδιασμού με όλα τα απαιτούμενα προϊόντα όπως νερό, ισοτονικό,  Cola, αλμυρά μπισκότα,  γλυκά μπισκότα κ.α. 

Για περιβαλλοντολογικούς λόγους δεν θα δίνεται  μπουκάλι νερού από τους σταθμούς.
Όσοι αθλητές θέλουν να έχουν μαζί τους νερό κατά την διάρκεια του αγώνα (από σταθμό σε σταθμό) θα πρέπει να έχουν μαζί τους ατομικό υδροδοχείο, το οποίο θα γεμίζεται στους σταθμούς ανεφοδιασμού.

 

http://www.mountain-sports.gr/dromostaxydromoy2017/ΜΙΚΡΟΣ ΑΓΩΝΑΣ (fun race) 8ΚΜ

Παράλληλα θα διεξαχθεί μικρός αγώνας (fun race) 8 χιλιομέτρων με αφετηρία και τερματισμό το Κέντρο άθλησης και αναψυχής στα Άγναντα.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Όταν τερματίσουν οι αθλητές θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο και θα απολαύσουν ένα πλούσιο μπουφέ με παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής.
Οι απονομές θα ξεκινήσουν  στις 12:00  με πρώτο τον μικρό αγώνα (fun race) 8 χιλιομέτρων κατόπιν τον ήμι μαραθώνιο αγώνα 24 χιλιομέτρων και τέλος τον  μαραθώνιο αγώνα 43 χιλιομέτρων.
Θα βραβευθούν οι τρεις καλύτεροι/ες αθλητές/τριες γενικής  ανά αγώνισμα, με κύπελλο ο πρώτος/η, μετάλλια οι υπόλοιποι.

Επίσης θα βραβευτούν και οι κατηγορίες στα αγωνίσματα των 24 και 43 χιλιομέτρων ως εξής: Α1, Γ1 (18 – 29 ετών), Α2, Γ2 (30-39ετών), Α3, Γ3 (40 – 49ετών), Α4, Γ4 (50 ετών & άνω), με κύπελλο ο πρώτος/η, μετάλλια οι υπόλοιποι.

Για να συμπληρωθεί κάθε κατηγορία χρειάζεται να έχει τουλάχιστον 6 συμμετοχές.

Αθλητές που έχουν βραβευτεί στη Γενική κατάταξη, δεν θα βραβευτούν  για δεύτερη φορά  στις επιμέρους κατηγορίες.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο ταξιδιώτης μπορεί να φιλοξενηθεί σε υπέροχους παραδοσιακούς  ξενώνες και ξενοδοχεία, τα οποία εξασφαλίζουν όλες τις προϋποθέσεις για μια πολυτελή και φιλική διαμονή  όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Υπάρχουν παραδοσιακές ταβέρνες καθώς και  cafe-bar.
Ο λάτρης της φύσης,  μπορεί να περιηγηθεί στα υπέροχα ελατοδάση, να περπατήσει   σε δασικά μονοπάτια και  να κάνει ποδήλατο βουνού σε εύκολες αλλά και δύσκολες διαδρομές μέσα στο δάσος.
Να ανακαλύψει τη μαγεία  της τέχνης των παλαιών πέτρινων μονοπατιών και γεφυριών.
Να επισκεφθεί το ποτάμι, τον μοναδικό Άραχθο με τα πεντακάθαρα νερά, να δει τη μοναδική εικόνα των καταρρακτών και των τρεχούμενων νερών του, να ψαρέψει πέστροφα, να κάνει rafting.
Τα Τζουμέρκα είναι ένας από τους ομορφότερους προορισμούς της Ελλάδας κατάλληλος για χειμερινές  αλλά και για καλοκαιρινές αποδράσεις.
Ένας τόπος με σεβασμό στην  παράδοση, φιλόξενος με απαράμιλλη φυσική ομορφιά, που αξίζει να γνωρίσετε.

Όσοι ενδιαφέρονται για χορηγία στον αγώνα, να επικοινωνήσουν με την διοργάνωση.

Όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στον αγώνα, να επικοινωνήσουν με την διοργάνωση.

Στον ευρύτερο χώρο που θα λειτουργήσει η γραμματεία θα υπάρχει εκθεσιακός χώρος (για καταστήματα, εταιρίες και ομάδες).

Για περισσότερες πληροφορίες στο Κέντρο Άθλησης κι Αναψυχής www.mountain-sports.gr/dromostaxydromoy2017.gr/ Γιάννης Θεοχαρόπουλος, Μαρίνα Αναστασίου Τηλ: 6945247715, 6947634197

 

 

Πολυμέσα

{gr/dromostaxydromoy2017/remote}http://www.mountain-sports.gr/dromostaxydromoy2017/{/gr/dromostaxydromoy2017/remote}